Reserveren

Follow us:

Email: info@sunparksaanzee.be

CONTACTEER ONS.

Middels deze site trachten wij u zo goed mogelijk te informeren, de beschikbaarheid vindt u obderaan deze pagina. Is de periode nog vrij, en wenst u graag een aanvraag te doen, vul dan uw gegevens in, de periode die u zou willen reserveren, alsook het aantal gasten waarmee u reist.

U krijgt van ons, dezelfde dag volledig vrijblijvend een gedetaileerde aanbieding terug!

Kijk hieronder of uw periode nog vrij is... en bereken de prijs voor de periode.  Wil u de periode vastleggen of eerst nog wat meer informatie,...vul dan uw gegevens in en stuur een berichtje. Wij reageren dezelfde dag nog! 

 

VAAK GESTELDE VRAGEN & HUURVOORWAARDEN

01.  Hoeveel bedraagt de prijs?

 

De huurprijzen zijn afhankelijk van de periode, de vraag en het aanbod, en kunnen daarnaast uiteraard aangepast worden indien sprake van een last minute of langere termijn boeking.

Bereken daarom uw prijs zelf, door de periode in te geven alsook het aantal personen waarmee u reist. De prijs wordt onmiddellijk weergegeven.


 

02.  Is toegang tot de aquafun inbegrepen in de huurprijs?

 

Dit is wellicht de meest voorkomende vraag en verklaart bovendien waarom wij als basisprijs de helft van de Sunparksprijzen hanteren.

Toegang tot de aquafun zit immers NIET inbegrepen in de huurprijs. Uiteraard kan u wél, net als iedere gast die in het park verblijft gebruik maken van alle faciliteiten.

Het is dus een beetje afwegen wat u het belangrijkste vindt, en hoe u uw vakantie wenst in te vullen. Indien u met het ganse gezin de ganse dag in de aquafun doorbrengt, bent u wellicht makkelijker af om rechtstreeks via sunparks te boeken. Plant u daarentegen een vakantie aan zee, waarbij u strand- pretpark- gastronomie, wellness en cultuur wenst te combineren, met de optie om een mogelijke regendag door te brengen in het subtropisch zwembad, dan bent u vele malen goedkoper indien u privé boekt.

Bovendien weet u dan met zekerheid dat u in een mooi en degelijk ingericht huisje terecht komt.

 

 

03.  Kan ik mijn reservatie annuleren in geval van onvoorziene omstandigheden?

 

Wij vragen standaard een voorschot van 30% van de huurprijs op het ogenblik van boeking,...het restbedrag (70%) dient betaald te worden een maand vóór aanvang van uw vakantie. In de huurprijs zit geen annulatieverzekering inbegrepen, maar u krijgt van ons altijd een huurovereenkomst, zodat u zich door de maatschappij van uw keuze kan laten verzekeren.

 

 

04.  Moeten wij zelf lakens voorzien?

 

Neen, wij zorgen ervoor dat alles wat u nodig hebt aanwezig is,...de bedden zijn opgemaakt bij aankomst, de keuken is ruim voorzien van potten & pannen,...u zal uw fles wijn kunnen ontkurken, en er ligt een rol WC-papier voor het geval de reis nét iets langer duurde dan vooropgesteld,...

Het enige wat uzelf dient te voorzien, is uw kledij, toiletgerief, en een flesje zonnemelk.

 

05.  Zijn huisdieren welkom?

 

Zoals u wellicht kan inbeelden, zijn families met kleine kindjes onze grootste doelgroep. Deze kindjes spelen graag in de tuin, en u begrijpt wellicht dat wij het ons niet kunnen veroorloven indien de tuin als hondenweide gebruikt wordt.

Kortom, honden en katten zijn welkom, doch onder zeer strikte voorwaarden. In geval u uw huisdier wenst mee te nemen, vragen wij 200€ borg, dewelke ingehouden wordt wanneer hondepoep teruggevonden wordt in de tuin,...de zetels als hondenmand gebruikt werden edm...

Tevens rekenen wij 20€ extra schoonmaakkosten aan voor een huisdier.

 

06.  Moet er een waarborg betaald worden?

 

Zoals hierboven aangegeven rekenen wij enkel een waarborg aan wanneer er een huisdier meegenomen wordt, en zorgt u ervoor dat uw vriend in een mand of bench slaapt, niet in zetels of bedden kruipt, en in de tuin geen sporen achterlaat, dan storten wij die ook onmiddellijk na uw verblijf terug.

 

 

contactgegevens:

 

 

+31 627 97 90 88

+32 475 94 60 55

 

info@sunparksaanzee.be

 

bungalow 440

Polderstraat 158

8670 Oostduinkerke

 

Copyright @ All Rights Reserved